goesepolder collage

Op maandag 10 november is de Meten=Weten groep Goese Polder de eerste keer bij elkaar gekomen onder leiding van Paul Kevenaar. Op deze avond is afgesproken om de komende 14 dagen het verbruik vam de koelkast te meten. Hiervoor is gewerkt met stroomverbruikmeters die aan te schaffen of te leen zijn via Matijs Gerrits van SMWO. Tevens hebben de leden vam de groep hun meterstanden genoteerd. De groep bestaat uit 3 vrouwen en 3 mannen en wordt begeleid door Paul Kevenaar en ondersteund door Matijs Gerrits.

Op 24 november hebben de leden de verbruiksgevens van de koelkasten vergeleken. Opvallend hierbij was dat er aanzienlijke verschillen in verbruik waren. De zuinigste koelkasten hadden een verbruik van ongeveer 300 Kw/u wat neerkomt op een kostenplaatje van €65,- per jaar. De koelkast die het hoogste verbruik had zat op een verbruik van ruim 500 kw/u per jaar dit komt neer op €110,- per jaar. Bij vergelijk blijken de verschillen vooral te zitten in het tijdig ontdooien, schoonhoudem van het rooster aan de achterkant en de leeftijd van de koelkast.

De komende 2 weken gaat de groep het verbruik van de televisie meten. Daarnaast gaan de leden dagelijks de standen van de gas- en stroommeter noteren. Hierdoor onstaat inzicht in het dagelijksverbruik en de verschillen hierin. Door dit dagelijks te doen kunnen verschillen makkelijker  verklaard worden en onstaat inzicht in welke apparaten veel stroom verbruiken.

De Meten = Weten groep komt op 8 december weer bij elkaar.

Wilt u ook bij de Meten = Weten groep of wilt u met vrienden, familie of uw  buren een eigen groep starten? Neem dan contact op met Matijs Gerrits van SMWO via 0113-277 111 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT