goesepolder collage

Sinds januari 2015 is buurtpreventieteam Goese Polder actief. Na een cursus zijn 16 bewoners uit de Goese Polder ondersteund door politie, gemeente en SMWO preventierondes gaan lopen in de middagen en avonden. In april is een tweede lichting van start gegaan op dit moment zijn 27 bewoners uit de Goese Polder actief. 

In totaal zijn er tussen januari en juni 94 rondes gelopen. Tijdens deze rondes zijn 38 kapotte lantaarnpalen gemeld er is 21 keer een melding over zwerfvuil gedaan, 10 meldingen over vandalisme, 5 meldingen over kapot wegdek of losse stoeptegels, 6 keer een melding over een gevaarlijke situatie, 1 keer een melding over mogelijke verwaarlozing en 1 keer een melding over huiselijk geweld.

Behalve meldingen maken geeft het buurtpreventieteam ook advies aan bewoners rondom zaken die zij tegenkomen tijdens de rondes. Hierbij is 7 keer een advies gegeven over een inbraakgevoelige situatie, 6 keer over een situatie die vandalisme in de hand werkt, 3 keer advies en doorverwijzing in verband met een burenruzie. Er is zijn tijdens rondes 6 personen aangesproken op overlast op straat of hinderlijk gedrag, 15 personen zijn aangesproken op het ontbreken van fietsverlichting en 12 keer zijn bewoners doorverwezen naar de wijkagent of jongerenwerk.

De teams maken van elke ronde die zij op straat lopen een verslag. Dit verlag wordt aangeleverd bij de politie, gemeente en SMWO. Zo worden diverse signalen sneller en beter opgepakt. Hierdoor en door de bovengenoemde zaken heeft het buurtpreventieteam het afgelopen half jaar een waardevolle bijdrage aan de leefbaarheid in de Goese Polder geleverd.

Het buurtpreventieteam heeft nog steeds ruimte voor uitbreiding. Bent u geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen met coördinator Rini van Son: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Matijs Gerrits van SMWO 0113-277111 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT