goesepolder collage

 

U wordt lid! Wat wordt er van u verwacht?

U bent meerderjarig (18 jaar of ouder).

U bent woonachtig in de wijk of buurt waar het buurtpreventieteam actief is.

U bent integer, betrouwbaar en van onbesproken voorbeeldgedrag (u heeft geen bezwaar tegen verificatie door de gemeente bij de politie).

U bezit goede contactuele eigenschappen.

U bent bereid deel te nemen aan de Introductiecursus.

U bent bereid deel te nemen aan preventieve voetrondes in uw wijk of buurt. Deze rondes worden in tweetallen uitgevoerd tussen 13.00 en 23.00 uur.

Tijdens de voetronde draagt u het buurtpreventiehesje of de buurtpreventiejas. Hierdoor bent u goed zichtbaar voor alle buurtbewoners.

U gedraagt zich tijdens de voetronde niet provocerend of gewelddadig.

U nuttigt geen alcoholhoudende drank of andere geestverruimende middelen voor of tijdens de voetronde.

Na uw aanmelding krijgt u een deelnemersbewijs, een buurtpreventiehesje, een buurtpreventiejas, een zaklamp en een notitieboekje. Deze middelen blijven eigendom van de gemeente en dienen bij beëindiging van deelname weer ingeleverd te worden.

Tijdens de voetronde let u op alle mogelijke problemen zoals defecte straatverlichting, gedumpt afval, of ongewenst (crimineel en overlastgevend) gedrag. Door tijdens uw ronde met bewoners in gesprek te gaan werkt u mee aan verbetering van de onderlinge contacten. Na iedere ronde rapporteert u alle bevindingen aan de coördinatoren van uw team, ook wanneer er geen bijzonderheden zijn. Projecten waar u aan deel kunt nemen zijn bijvoorbeeld Voetspoor, Jaarwisseling of een Verkeersactie.

 

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT