goesepolder collage

Sinds januari 2015 is buurtpreventieteam Goese Polder actief. Na een cursus zijn 16 bewoners uit de Goese Polder ondersteund door politie, gemeente en SMWO preventierondes gaan lopen in de middagen en avonden. In april is een tweede lichting van start gegaan op dit moment zijn 27 bewoners uit de Goese Polder actief. 

In totaal zijn er tussen januari en juni 94 rondes gelopen. Tijdens deze rondes zijn 38 kapotte lantaarnpalen gemeld er is 21 keer een melding over zwerfvuil gedaan, 10 meldingen over vandalisme, 5 meldingen over kapot wegdek of losse stoeptegels, 6 keer een melding over een gevaarlijke situatie, 1 keer een melding over mogelijke verwaarlozing en 1 keer een melding over huiselijk geweld.

Behalve meldingen maken geeft het buurtpreventieteam ook advies aan bewoners rondom zaken die zij tegenkomen tijdens de rondes. Hierbij is 7 keer een advies gegeven over een inbraakgevoelige situatie, 6 keer over een situatie die vandalisme in de hand werkt, 3 keer advies en doorverwijzing in verband met een burenruzie. Er is zijn tijdens rondes 6 personen aangesproken op overlast op straat of hinderlijk gedrag, 15 personen zijn aangesproken op het ontbreken van fietsverlichting en 12 keer zijn bewoners doorverwezen naar de wijkagent of jongerenwerk.

De teams maken van elke ronde die zij op straat lopen een verslag. Dit verlag wordt aangeleverd bij de politie, gemeente en SMWO. Zo worden diverse signalen sneller en beter opgepakt. Hierdoor en door de bovengenoemde zaken heeft het buurtpreventieteam het afgelopen half jaar een waardevolle bijdrage aan de leefbaarheid in de Goese Polder geleverd.

Het buurtpreventieteam heeft nog steeds ruimte voor uitbreiding. Bent u geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen met coördinator Rini van Son: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Matijs Gerrits van SMWO 0113-277111 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

persbericht:


Installatie nieuwe leden buurtpreventieteam Goese Polder

Na de succesvolle start in januari heeft buurtpreventieteam Goese Polder 12 nieuwe leden erbij. Zij hebben de training succesvol doorlopen en komen per 28 april het team versterken.

Op 28 april a.s. zullen zij uit handen van burgemeester Rene Verhulst hun certificaat, jas, hesje en pas ontvangen. Alle belangstellenden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Na afloop is er onder genot van een hapje en drankje kennis te maken met de nieuwe leden.

De bijeenkomst vindt plaatst op 28 april om 20:00 uur in wijkcentrum de Spinne, Joseph Lunslaan 7 in Goes.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matijs Gerrits, Opbouwwerker SMWO-Welzijn Goes, 0113-277 111.

Opnieuw een korte update mbt Buurtpreventie Goese Polder ;

Momenteel loopt de planning steeds beter en ook de onderlinge communicatie via whatsapp krijgt vorm.

Steeds meer leden weten hier op de juiste manier mee om te gaan.

Meldingen blijven binnen komen op allerlei manieren en we proberen hier op de juiste manier mee om te gaan en waar nodig te verwijzen naar de juiste kanalen en instanties.

Regelmatig ontvangen we complimenten , maar we staan ook altijd open voor kritiek en tips.

Er is een nieuwe flyer in omloop om onder andere nieuwe leden te werven. Nog steeds zijn we op zoek naar gemotiveerde buurtgenoten die ons team willen versterken , zodat we nog frequenter de wijk in kunnen.

Vrijwel dagelijks kunt U ons in de wijk tegen komen , zowel in de avond als overdag en tot op heden met diverse positieve resultaten.

Nog regelmatig moeten we uitleggen dat wij geen politie , toezichthouder of parkeerwachter zijn en geen boetes uitdelen , maar proberen te adviseren en te verwijzen naar de juiste instanties. Ook samen met Uw buurtgenoten kunt U al veel problemen oplossen; Een veilige buurt begint bij U zelf !

Ook zullen we vaker aanwezig zijn bij evenementen of feestelijke gebeurtenissen in de wijk en daar eventuele uitleg over buurtpreventie geven of de nodige ondersteuning bij het evenement. In de toekomst onder andere te denken aan BHV-taken.

Als alles volgens planning gaat lopen , zal er in de maand april weer een nieuwe groep gescreende aspirant-leden een training gaan volgen , zodat ook zij weer mee de straat op kunnen. We hebben het hier toch weer over een tiental personen.

Op 19 maart aanstaande zal ook de wijkwethouder ons vergezellen tijdens een ronde in de wijk.

Nog steeds mogen we profiteren van de aandacht in de media . Onze dank daarvoor.

We zijn te vinden op Twitter en Facebook , maar men mag mij ook altijd benaderen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmeldingen zijn nog steeds welkom en mocht U interesse hebben, of samen met een buurman of buurvrouw mee willen gaan doen , laat het even weten.

Opmerkingen , tips en adviezen of vragen ; stel ze als U ons ziet in de wijk. We staan U graag te woord en zullen U waar mogelijk , zo goed mogelijk helpen.

Tot Ziens in de wijk , waar dan ook ,

Rini van Son

Coördinator Buurtpreventie Goese Polder,

met dank aan het hele team voor de motivatie en inzet van de afgelopen weken.

We kunnen alleen maar groeien en sterker worden !

 

 

 

Goedenavond allemaal ,

even een update mbt Buurtpreventie Goese Polder ;

Na de opstart regelmatiger te zien in de wijk. In de avond , maar ook overdag.

Rooster staat nog in de kinderschoenen . maar ook dat zal geleidelijk aan verbeteren.

Onderling wat regelen gaat ook steeds beter. Beschikbaarheid van de leden nog beter in beeld te brengen.

Communicatie onderling verloopt via whatsapp en ook voor de kopstukken van het team is er een whatsappgroep aangemaakt. We groeien nog steeds , maar aanmeldingen zijn nog steeds welkom.

Binnenkort gaat bekeken worden hoe we onderling bestanden uit kunnen wisselen op andere manieren en dan enkel zichtbaar voor leden van het buurtpreventieteam. Gedacht wordt nu aan het eventueel gebruiken van Google Drive daarvoor. Denk dan aan bijvoorbeeld roosters en verslagen met meldingen.

Diverse meldingen al gedaan via Buitenbeterapp en digitale loket om openbare verlichting - storingen te melden. Ook whatsapp van Gemeente Goes is bruikbaar.

Ook de media besteed op allerlei manieren aandacht aan ons team. Populair FM , De Bode en de Bevelander en ook de Eenhoornkrant heeft belangstelling getoond. Laatstgenoemde verschijnt in de week van 24 februari in Goes met een volle pagina over de Buurtpreventie Goese Polder.

Het contact met Gemeente Goes , SMWO en de wijkagent loopt haast perfect. Al diverse zaken in kaart kunnen brengen en veel complimenten mogen ontvangen. Een gemotiveerd team dat met veel plezier de wijk in gaat en daar mogen we trots op zijn ook. We moeten het tenslotte samen doen en iedere inzet is welkom.

De vooruitzichten zijn erg goed en in de toekomst zullen we ook vaker aanwezig zijn bij evenementen in de Goese Polder. Een nieuwe groep staat te trappelen om de nog te plannen trainingen te doen en ook aan te kunnen sluiten bij het Buurtpreventieteam . Heeft U vragen of informatie nodig , neem dan gerust contact op met het team. Dat kan via mij , maar ook via Matijs Gerrits van SMWO.

Fijn weekend ,

namens Buurtpreventie Goese Polder ,

Rini van Son ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebookpagina ; Buurtpreventie Goese Polder

Ook te vinden op Twitter

Uiteraard mag U ons ook op straat aanspreken over hetgeen er in de wijk speelt.

Op 26 februari aanstaande is er weer een algemene ledenvergadering gepland in wijkgebouw de Spinne. Hierover is een mail verstuurd.

 

Dinsdag avond 20 januari heeft wethouder Andre van der Reest het startsein gegeven voor het buurpreventieteam Goese Polder. De afgelopen periode hebben de leden een training gekregen en zijn de taken binnen het team verdeeld. Vanaf vandaag zal er dagelijks een team de wijk in gaan om preventie rondes te lopen. Ze letten hierbij onder andere op de straatverlichting, gevaarlijke situaties en werken aan meer sociale controle en samenhang binnen de wijk. Ze worden hierbij ondersteund door de gemeente Goes, de Poltie en welzijnsinstellingen SMWO.

buurtpreventie

 

 

 

 

 

Goedemorgen buurtgenoten en leden van het team ;
deze groep groeit nog steeds en dat is positief.
Datum van officiële opstart nadert nu snel.(20 januari aanstaande)
Aanmeldingen van nieuwe leden zijn nog steeds welkom hoor en als ik hier zie hoeveel belangstelling er is voor buurtpreventie , zijn er vast nog buurtgenoten die in de toekomst ook willen gaan deelnemen.
Ook dames zijn hartelijk welkom in ons team.
Bij voldoende aanmeldingen zal er zsm weer een training gestart worden.

Vanavond om 19.30u. is er een ledenbijeenkomst gepland voor de buurtpreventieleden en zullen we toekomstplannen bespreken en zeker met de opstart in het vooruitzicht.
Aangezien er slechts twee afmeldingen zijn voor vanavond , verwacht ik bijna het hele team op de bijeenkomst te zien.

Op 24 januari kunt U nader kennis maken met het team tijdens de Polderfair in wijkgebouw de Spinne , maar ook in de wijk zullen er dan leden aanwezig zijn om uitleg te geven en U te woord te staan.

Bedankt voor Uw aandacht en tot ziens in de wijk ,
namens Buurtpreventieteam Goese Polder ,
Rini , Rini MP van Son

Attentie buurtpreventie:

Gemeente geeft 20 janauri om 19:30 op als officiële start voor de buurtpreventie, wethouder vd Reest en de chef van politie zijn daar ook bij.

 

 

 

Buurtpreventieteam Goese Polder :

Rini van Son (Coördinator) i.s.m. Matijs Gerrits (SMWO)

Rene Goedegebure (hulp – coördinator)
Marcel Kloet ( Evenementen - coördinator , fotografie)
Hans van Lint ( Planner )

Miloud
Peggy
Marcel
Sjon
Edwin
Giovanni
Willem
Edwin
Johan
Nico
Mart
Michael

Bovenstaande teamleden hebben een speciale training volbracht.
Er zijn nog een aantal aangemelde leden die in een later stadium de training af zullen gaan ronden. Eventuele nieuwe aanmeldingen zijn dan ook welkom.

Officieel opstarten van bovenstaande team is gepland op 20 januari 2015 , in overleg en met ondersteuning van SMWO , Gemeente Goes en de wijkagent Martin Reijntjens

Informatie flyer voor (aspirant) leden buurtpreventieteam Goese Polder

 

U wordt lid! Wat wordt er van u verwacht?

 

 • U bent meerderjarig (18 jaar of ouder).
 • U bent woonachtig in de wijk of buurt waar het buurtpreventieteam actief is.
 • U bent integer, betrouwbaar en van onbesproken voorbeeldgedrag, u heeft geen bezwaar tegen verificatie door de gemeente bij de politie.
 • U bezit goede contactuele eigenschappen.
 • U bent bereid deel te nemen aan de Introductiecursus
 • U bent bereid minimaal 1x per 14 dagen deel te nemen aan preventieve voetrondes in uw wijk of buurt. Deze rondes worden in tweetallen uitgevoerd tussen 13.00 en 23.00 uur.
 • Tijdens de voetronde draagt u het buurtpreventiehesje of de buurtpreventiejas. Hierdoor bent u goed zichtbaar voor alle buurtbewoners.
 • U gedraagt zich tijdens de voetronde niet provocerend of gewelddadig.
 • U nuttigt geen alcoholhoudende drank of andere geestverruimende middelen voor of tijdens de voetronde.
 • Na uw aanmelding en succesvol doorlopen van de screening en training krijgt u een deelnemersbewijs, een buurtpreventiehesje, een buurtpreventiejas, een zaklamp en een notitieboekje. Deze middelen blijven eigendom van de gemeente en dienen bij beëindiging van deelname weer ingeleverd te worden.
 • Tijdens de voetronde let u op alle mogelijke problemen zoals defecte straatverlichting, gedumpt afval, of ongewenst (crimineel en overlastgevend) gedrag. Door tijdens uw ronde met bewoners in gesprek te gaan werkt u mee aan verbetering van de onderlinge contacten.
 • Na iedere ronde rapporteert u alle bevindingen aan de coördinatoren van uw team, ook wanneer er geen bijzonderheden zijn.
   
   
 
Rini MP van Son 16 november 20:37
Stand van zaken Buurtpreventie Goese Polder november 2014-11-16

Inmiddels is er zicht op een officiële opstart ;

Eerste ledenbijeenkomst was succesvol en alle aanwezigen hebben de screening (Politie en gemeente) doorstaan.
Trainingen zijn gepland en maten van hesjes / jassen doorgegeven.
Er zijn zelfs nog extra aanmeldingen bij gekomen .
Hoop dat de (aspirant) leden die nog niet alles doorgegeven hebben dit alsnog willen doen en nog mee kunnen doen met de geplande training. (Mailing verzonden via Matijs Gerrits )

Degenen die nog geen intentieverklaring ingevuld hebben , dienen dit voor aanvang van de training nog te doen.

(Promotie) Ronden zullen gewoon doorgang vinden met een select team , om zo het geheel toch warm te houden in de wijk.

Diverse meldingen zijn al positief afgewikkeld ;

BuitenBeterapp : 30-tal meldingen van diverse aard.
Een aantal zaken direct neergelegd bij de wijkagent , waaronder ook meldingen vanuit andere wijken die bij mij zijn gedaan.

Verslagen van de ronden worden met regelmaat doorgestuurd naar een aantal contactpersonen.

Ook in andere wijken denkt men na over het opstarten van een buurtpreventieteam.
Voor informatie en / of aanmeldingen mag U zich tot mij richten of via andere bekende kanalen.

 

 

Wie is Rini van Son van Buurtpreventie Goese Polder :

MP van Son (vroegere bijnaam ; familie den Dof) Geb. 3-04-1957 te Nieuwkuijk (Vlijmen)

 

 Beknopt levensverhaal van Rini van Son ( Rini van Toontje den Dof) Geboren te Nieuwkuijk (Vlijmen) als oudste zoon van Toon ( bouwvakker en sportvisser) en Tonny van Son – Rekveld.(overleden ) Rooms Katholiek opgevoed. Broer van : Peter(Tilburg), Henny (Goes),Huub (Tilburg, Antoinet (Vlijmen / enigste zus) en als laatste , Marko (Goes) .  

Lees meer... →

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT